
Duur: 10 minuten maken + 20 minuten koelen
Ingrediënten voor acht repen:
- 100 gram medjooldadels
- 150 gram pindakaas
- 30 gram havervlokken
- een snuifje zout
Materiaal:
- Bakpapier
- Lage bak- of andere vorm
- Spatel
- Keukenrobot of sterke staafmixer
Bereiding:
- Begin met de dadels: knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Op die manier blijven je repen stevig.
- Hak ze fijn tot een kleverige egale pasta. Gebruik daarvoor een keukenrobot.
- Voeg nu de havervlokken en pindakaas toe, en mix het tot een mooi geheel. Vind je het mengsel te kleverig? Voeg dan wat extra havervlokken toe, zo worden je repen steviger.
- Leg een vel bakpapier in een lage bakvorm. Verspreid de pasta met een spatel. Zorg ervoor dat het oppervlak mooi vlak is.
- Steek het nu in de diepvriezer. Haal de vorm er na 15 à 20 minuutjes terug uit.
- Snij in repen en klaar!