Havermoutrepen met rood fruit

Gepubliceerd op 5 november 2023 om 11:16

Een recept dat zoet fruit gebruikt als smaakmaker en bron van koolhydraten.

Ingrediënten:

  • 150 gram havermout
  • Vanillepoeder
  • 75 ml amandel of kokosmelk
  • Kokosolie
  • 10 Ontpitte dadels
  • 50 gram amandelen
  • 2 eieren
  • 150 gram blauwe bessen of andere bosvruchten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng 150 gram havermout met een snufje vanillepoeder.
  • Voeg hier 75 ml amandel of kokosmelk en 3 el gesmolten kokosolie aan toe.
  • Vermeng in een blender 10 ontpitte dadels, 50 gram amandelen en 2 eieren.
  • Roer ook dit mengsel door de havermout.
  • Voeg ten slotte 150 gram blauwe bessen of andere bosvruchten toe.
  • Schep het mengsel in een bakblik, druk goed aan en zet een half uurtje in de oven.
  • Laat geheel afkoelen voor je de repen snijdt. Je kunt ze vervolgens ook goed invriezen!