
Duur: 15 minuten
Ingrediënten voor 15 balletjes:
- 15 medjooldadels
- 2 soeplepels kokosvet
- 1,5 soeplepel geraspte kokos
- 2 soeplepels cacaopoeder
- snufje Himalaya- of zeezout
- 50 gram havervlokken (optioneel)
Materiaal
- Keukenrobot
Bereiding
- Smelt het kokosvet tot olie.
- Hak de dadels fijn in de keukenrobot en meng nu met de andere ingrediënten, tot je een egale, maar stevige pasta bekomt in de keukenrobot.
- Plaats het mengsel gedurende 30 minuten in de koelkast.
- Rol in 15 kleine balletjes.
- Om af te werken kan je de balletjes rollen in de geraspte kokos, hennepzaadjes, chiazaadjes,...
Een tip: wrijf je handen in met bloem om het plakken te vermijden. De balletjes kun je een paar weken houden in een afgesloten doosje.
Bewaar de energiebommetjes in de koelkast of diepvries. Eet ze om het half uur tijdens lange ritten of een half uurtje voor de inspanning. Hou er rekening mee dat ze beginnen te smelten bij 24°C, bewaar ze in ingevroren in aluminiumfolie tijdens lange ritten.
Het voordeel aan deze receptjes is dat je vrij bent in je ingrediëntenkeuze. Gezonde snacks maken is immers spelen met de inhoud. Havervlokken kun je bijvoorbeeld vervangen door eiwitpoeder voor een extra eiwitten.