Granolarepen

Gepubliceerd op 5 november 2023 om 11:16

In dit recept gebruik je noten voor eiwitten en vetten, gecombineerd met gedroogd fruit en haver.

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 75 gram amandelen
  • Roomboter
  • 3 el honing
  • 100 gram zaden en pitten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Neem 100 gram havermout en 75 gram grof gehakte amandelen, en rooster ze voor ongeveer zeven minuten in de oven.
  • Smelt intussen een klontje boter met 3 el honing.
  • Voeg er 100 gram zaden en pitten naar keuze aan toe, zoals bijvoorbeeld pompoenpitten of zonnebloempitten.
  • Voeg de amandelen, havermout en 150 gram gedroogd fruit naar keuze (in kleine stukjes) aan toe.
  • Meng goed, leg in een klein bakblik en druk stevig aan.
  • Zet minstens twee uur in de koelkast voor je er repen van snijdt.